Μαία: Ρέα Μπελαντέρη

Ονομάζομαι Μπελαντέρη Ρέα και γεννήθηκα στη Μυτιλήνη το 1990. Από Γενικό Λύκειο εισήχθη 6η στη σειρά, στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Μαιευτικής. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου εκπαιδεύτηκα στα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας ενώ αποφοίτησα με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Ακολούθησε σειρά μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων που ολοκλήρωσα επιτυχώς, όπως το ελληνικό πρόγραμμα επειγόντων στη μαιευτική (ALSO- Advanced Life Support in Obstetrics) και της υποστήριξης ζωής του νεογνού (NLS- Newborn Life Support), το πρόγραμμα «Προγεννητική Ψυχολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και αυτό της «Προετοιμασίας Γονέων» του σωματίου Ευτοκίας.

Η επιθυμία μου να αποκτήσω εμπειρία στον ευρύ χώρο της μαιευτικής, μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ ως μαία σε γνωστό Κέντρο Εξωσωματικής της Αθήνας και αμέσως μετά στο χειρουργικό τμήμα του ιδιωτικού μαιευτηρίου «Λητώ». Στη συνέχεια έλαβα θέση σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Χίου ως υπεύθυνη βάρδιας όλων των τμημάτων.